Tinerii ar putea vota de la 16 ani

0
86

PMP propune introducerea votului de la 16 ani, afirmând că evoluția tehnologiei și a educației permit tinerilor să știe și să ia decizii în cunoștință de cauză, a declarat președintele formațiunii, Eugen Tomac, citat de MEDIAFAX.

”Eu cred că tinerii de la 16 ani ar trebui sa poată vota. Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicați și cred că la ora actuala, ținând cont de evoluția tehnologică și educație, tinerii de la 16 ani să poată să voteze”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac a afirmat că, „în mod obligatoriu”, trebuie aplicat rezultatul referendumului prin care românii au decis reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Din punctul nostru de vedere va trebui să discutăm un proiect referitor la instituția Avocatul Poporului. S-a dovedit că joacă un rol cheie în ierarhia statului și noi propunem să nu mai depindă de un partid politic și să fie ales direct de cetățeni. Cum se alege președintele, pentru a avea independența necesară și pentru a-și exercita mandatul în interesul poporului”, a adăugat Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.