Tinerii din România pot călătorii gratuit în UE prin inițiativa DiscoverEU

0
193

Comisia Europeană va furniza în cadrul inițiativei DiscoverEU permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

Perioada pentru înscriere, pentru a călători în 2022, se încheie pe 26 octombrie, la ora 12.00. Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru maximum 30 de zile.

Această rundă de înscrieri este deschisă tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, se pot înscrie și tineri în vârstă de 19 și 20 ani, deoarece rundele dedicate lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

”Întrucât evoluția pandemiei rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil care are o valabilitate de un an. Pentru a promova, pe de altă parte, mobilitatea sustenabilă participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul.”, potrivit unui comunicat de presă.

Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu Uniunii Europene, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport cum ar fi autocarul sau feribotul și doar în mod excepțional avionul.

Fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa ca proporție din populația totală a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.