Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România în orice moment doresc și chiar fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula, potrivit Mediafax.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situații ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze aceste studii, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

În plus, cetățenii ucrainieni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

„Ceilalți refugiați, care nu sunt cetățeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condițiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati