Ţinutele formale-Patru idei despre cum să-ţi concepi look-ul potrivit unei întâlniri de afaceri

Ţinutele formale impun respectarea unui anumit dress-code, în care sunt incluse piese vestimentare, încălţăminte şi accesorii care se încadrează în tonalităţi cromatice, croieli şi texturi care nu epatează şi nu sunt foarte sofisticate, ci te menţin într-o abordare liniară, însă elegantă.

Ce presupune o ţinută formală?

Ţinuta formală este cea căreia i se vor potrivi foarte bine o pereche de pantofi eleganti cu toc, un compleu din sfofă într-o cromatică neutră, o rochie dreaptă midi, o pereche de pantaloni din stofă şi o maletă, precum şi bijuteriile discrete şi genţile de mână tip servietă. O ţinută formală ar trebui să te menţină într-o cromatică neutră şi liniară, din care fac parte tonurile de gri, bleu-marine, bej, maro, precum şi negru. Piesele vestimentare create după tipare clasice, vor cadra cel mai bine acestui tip de outfit.

Conferă un plus de stil look-ului tău office, purtând încălţăminte sofisticată

Dacă te pregăteşti să participi la o întâlnire de afaceri, poţi aduce un plus de stil look-ul tău, alegând să porţi încălţăminte de cea mai bună calitate şi cu un design original, fiind nota de rafinament şi valoare pe care o aduci imaginii tale. Accesând https://epantofi.ro/c/epantofi/marca:karl_lagerfeld ai posibiltatea de a alege dintre cele mai moderne şi sofisticate modele de încălţăminte, fie că preferi o pereche de botine, fie că ţi se va potrivi o pereche de pantofi cu toc mediu. Încălţămintea reprezintă nota finală adusă unui outfit, astfel că şi în cazul unei ţinute formale se poate constitui în cheia către o imagine impecabilă.

Bijuteriile discrete, rafinament şi eleganţă pentru ţinuta ta formală

Bijuteriile au fost şi vor fi întotdeauna apreciate ca cele mai atrăgătoare şi plăcute accesorii. Chiar şi în cazul unei ţinute formale, bijuteriile îşi vor găsi locul şi îşi vor îndeplini rolul de a evidenţia discret feminitatea şi eleganţa. Pentru un look office, sunt recomandate bijuteriile discrete, de dimensiuni reduse, fără pietre sau culori stridente. Verigheta se permite în orice tip de ţinută, căreia i se pot adăuga un inel discret, o brăţară fină, o pereche de cercei mici sau un lănţişor cu pandantiv.

Ceasul, mereu în tendinţe

Ceasul face parte din categoria accesoriilor sofisticate, depăşind de mult timp latura strict funcţională, şi devenind o adevărată bijuterie. Simple, sofisticate, cu brăţară metalică sau curea din piele, ceasurile se constituie în elementul care conferă rafinament oricărei ţinute. Unui look formal i se va potrivi un ceas cu brăţară metalică, având grijă să se asorteze cromatic bijuteriilor incluse în ţinută. Tot pentru look-ul office, se recomandă ceasurile prevăzute cu cadran de dimensiune mică şi curea din piele.

Dă culoare look-ului tău formal, alegând mici trucuri simple

Dacă ţinuta pregătită pentru o întâlnire de afaceri este formată dintr-o rochie midi dreaptă, un paltonaş gri din stofă, o pereche de pantofi negri cu toc şi o geantă de mână, atunci alege să pui o amprentă dinamică, adăugând o eşarfă într-o tonalitate de roz, galben sau verde. De asemenea, poţi continua jocul cromatic , purtând o pereche de mănuşi asortată eşarfei. Tot pentru o pată de culoare în outfit-ul tău, poţi alege să-ţi accesorizezi ţinuta cu o geantă în cromatica preferată, sau cu o centură colorată adăugată paltonaşului din stofă. Aceleaşi trucuri pot fi aplicate şi în cazul în care porţi un costum cu pantaloni şi sacou, sau dacă preferi fustele drepte şi cămăşile clasice.

Sursa: Articol de la partener

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati