Titluarizare – Proba scrisă are loc miercuri. S-au înscris aproape 32.000 de candidaţi pe 6.837 de posturi, cei mai mulţi pentru învăţământul preşcolar

Proba scrisă a Concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2023, are loc miercuri, în 105 centre de concurs. Aproape 32.000 de candidaţi s-au înscris pentru cele 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată – 5.945 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural – cei mai mulţi pentru învăţământul preşcolar cu predare în limba română, potrivit News.ro. 

”Proba se desfăşoară miercuri, 12 iulie, începând cu ora 9:00, în 105 centre de concurs şi are o durată de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă).

 

În aceste cazuri, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective”, anunţă Ministerul Educaţiei.

În perioada de înscriere candidaţii au avut posibilitatea de a depune/transmite dosare de înscriere în mai multe judeţe.

 

S-au înscris peste 31.900 de candidaţi, dintre care peste 5.700 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati