Toaletarea arborilor din București se amână. Nicușor Dan: Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului

0
130
copaci

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că a oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori ”pentru a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. Acesta spune că au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări ”și nu vreau ca ele să mai aibă loc”.

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori. Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc”, transmite Nicușr Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că decizia a intrat în vigoare miercuri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi „absolut punctuale”.

„Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu. Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, conchide Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.