Toamna Horticolă Bucureşteană – de joi, în Campusul Agronomie-Herăstrău

Peste 60 de expozanţi participă, timp de patru zile, începând de joi, la cea de-a patra ediţie a evenimentului Toamna Horticolă Bucureşteană, organizat în Campusul Agronomie-Herăstrău.

„Peste 60 de expozanţi cu profil horticol prezintă şi oferă spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse în ţară de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi şi ardei. Producătorii prezenţi la Toamna Horticolă Bucureşteană expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit şi delicii tradiţionale. (…) Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, fiind o încununare a unui an îmbelşugat”, a transmis joi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, scrie Agerpres.

Pe parcursul celor patru zile, fermierilor, companiilor, dar şi pasionaţilor de horticultură le vor fi prezentate noutăţile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV – AgroBioLife.

Nu vor lipsi sucurile naturale obţinute la Staţiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică „Moara Domnească”, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi vinul universitar produs la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa. Se vor expune şi comercializa pomi şi arbuşti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produşi la Pepiniera Istriţa.

  • Acceleratorul de antreprenori „Localnicii” este prezent în acest an la Toamna Horticolă Bucureşteană cu un stand unde expun 10 antreprenori, peste 25 de produse atent selecţionate: miere, siropuri, zacuscă, coşuri de răchită artizanale.
  • În zona de bar se vor servi cafea şi băuturi non-alcoolice.

„Noile tehnologii sunt o parte importantă a modernizării şi digitalizării domeniului horticol, iar specialiştii au oportunitatea să participe la ateliere şi demonstraţii pe tot parcursul celor patru zile. Da Bacco este una dintre companiile ce susţin ateliere demonstrative în câmpurile experimentale ale Facultăţii de Horticultură şi care furnizează o gamă completă de materiale şi servicii necesare înfiinţării şi întreţinerii plantaţiilor viticole, pomicole”, anunţă organizatorii.

Evenimentul are şi o componentă educaţională importantă prin conferinţele şi atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV Bucureşti şi vor fi transmise live pe pagina de Facebook Toamna Horticolă Bucureşteană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati