Toamna se numără grevele. Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00, dacă Metrorex nu se înțelege cu sindicaliștii

Sindicaliștii de la metrou avertizează că vor intra în grevă dacă nu ajung la o înțelegere cu cei de la conducerea Metrorex, privind un nou Contract Colectiv de Muncă. Cel mai negru scenariu pentru bucureșteni ar fi oprirea metroului până la ora 16.00.

Marian Artimon, lider de sindicat Metrorex, a spus în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în cazul în care negocierile în ceea ce privește un nou Contract Colectiv de Muncă vor eșua, se vor demara procedurile pentru grevă.

Negocierile cu cei din conducerea Metrorex sunt în continuare în impas, menționează acesta.

„M-am întâlnit la Comisia de negociere a administrației Metrorex, condusă de doamna director general Mariana Miclăuș. Legea prevede că, în fiecare an, cu 60 de zile înainte de expirarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate se poate demara negocierea. USLM, în data de 31 iulie, a trimis o adresă către Metrorex să demarăm negocierile. Din păcate, la Metrorex nu s-a găsit timp. Am fost convocați începând cu 4 septembrie. S-au pierdut 35 de zile, perioadă în care se putea negocia”, a declarat Artimon în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Liderul de sindicat Metrorex avertizează că în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere până joi, 24 octombrie vor începe procedurile „de luptă sindicală”.

  • „Deși nu ne-am înțeles până la data de 1 octombrie, pentru a ne arăta buna-credință, USLM a prelungit negocierea până pe data de 14 octombrie inclusiv. Iar nu ne-am înțeles, pentru că Metrorex nu a reușit să-și cristalizeze ideile legate de ce își doresc să fie modificat în actualul Contract Colectiv de Muncă.

Vom închide la 04:00 dimineața, și vom deschide la orele 16:00

Am mandatat comisia USLM să negocieze până pe data de 24 octombrie, inclusiv. Asta înseamnă că până joi trebuie să  finalizăm negocierea și să găsim soluția. Altfel, vom trece la lupta sindicală, care prevede pichetări, mitinguri și, dacă nu ne înțelegem, facem greva de avertisment și greva propriu-zisă”, a mai declarat Marian Artimon.

Liderul de sindicat amenință cu greva, dacă negocierile vor eșua.

”Avem dreptul să facem o grevă, dar să lăsăm o treime din activitate. Vom închide la 04:00 dimineața, și vom deschide la orele 16:00”, avertizează Marian Artimon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati