Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online

0
343
Poze nunta Bucuresti
Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghișee și nu vor mai aștepta perioade lungi de timp până când instituțiile statului plimbă hârtii între ele.
  • Această soluție informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp și bani pentru a călători până în țară, doar pentru a obține un document vechi. Îl vor putea obține instantaneu, online.
Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este un proiect aproape finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, condus de ministrul liberal Cătălin Predoiu. Arhiva electronică va conține 68,5 milioane de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces), emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile.
  • Acesta este doar unul dintre proiectele ministerului pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/
May be an image of text that says 'DIGITALIZĂM ADMINISTRAȚIA: 7 SCATRLERVILĂ VOR FI ÎN CURÂND ACCESIBILE ONLINE 7 PNL'

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.