Toate animalele de companie din Ilfov au voie în mijloacele de transport în comun

La cererea președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma, s-a schimbat regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București-Ilfov.

  • Astfel, de la 1 iulie este permis accesul în mijloacere de transport în comun cu animale de companie, anunță Consiliul Județean într-un comunicat de presă.

Au voie toți câinii, indiferent de talie

Câinii trebuie să fie ținuți în lesă pentru a nu pune în pericol siguranța altor călători, iar cei care fac parte din rasele considerate periculoase, conform articolului 1 din OUG nr. 55/2002, vor purta obligatoriu și botniță.

”NU toți câinii trebuie să poarte botniță în autobuzele care circulă în regiunea București-Ilfov.”, susține CJ Ilfov.  Doar cei din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, dar și cei din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor. Și au voie toți câinii, indiferent de talie. Important e să fie ținuți în lesă.

„Această schimbare se traduce prin respect pentru toți cetățenii și pentru viață în general”. a explicat Hubert Thuma.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati