Toate clădirile de birouri deținute de Globalworth în București folosesc energie regenerabilă

Toate cele 16 clădiri de birouri din portofoliul Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din România, folosesc 100% energie din surse regenerabile din iulie 2021, potrivit economedia.ro.

Globalworth deține 16 birouri încadrate în clasă „A” în București, închiriate către 210 companii internaționale. Începând cu al treilea trimestru al anului 2021, Globalworth setează noi standarde în materie de well-being si sustenabilitate prin utilizarea energiei generate din surse verzi, cum ar fi centralele de hidroelectricitate sau fermele eoliene și solare.

„Toate cele 16 clădiri de birouri de clasă „A” din România sunt acum alimentate exclusiv cu energie verde, ceea ce ne permite să reducem semnificativ amprenta de carbon și să contribuim la limitarea emisiilor de CO2”, spune Stamatis Sapkas – Deputy Chief Investment Officer la Globalworth.

Globalworth deține, de asemenea, 22 de clădiri de birouri și retail în Polonia, cu o suprafață închiriabilă de peste 600.000 mp. De la începutul anului, toate proprietățile poloneze folosesc 100% energie din surse regenerabile.

Globalworth afirmă că va continua să analizeze impactul pe termen lung pe care portofoliul său îl are asupra mediului, precum și modul în care își desfășoară operațiunile și procesele, inclusiv consumul de energie și amprenta emisiilor de gaze cu efect de seră.

Portofoliul companiei avea o valoare totală de aproximativ 3,1 miliarde de euro, la 30 iunie 2021. Aproximativ 95,1% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati