Tomograf și RMN noi pentru Spitalul Gomoiu, achiziționate de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a achiziționat un computer tomograf care poate face sute de teste pe zi, precum și un RMN, ambele intrând în dotarea Spitalului Clinic de copii „Victor Gomoiu” din București. Totodată, edilul Capitalei a anunțat, luni, și achiziția unui aparat Real Time Multiplex PCR.

”Prin eforturile Primăriei Capitalei au fost achiziționate : un computer tomograf în valoare de aproape 1,1 milioane euro, precum si un aparat RMN în valoare de aproape 1 milion euro, ambele deja functionale in prezent. În total, în perioada 2016-2019, investițiile Primăriei Capitalei în aparatură pentru Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se ridică la peste 30 milioane de euro”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

De asemenea, primarul Capitalei a anunțat că urmează să fie achiziționat și un aparat Real Time PCR pentru Spitalul de Copii și urmează ca în ședința Consiliului general să propună un proiect pentru alocare financiară.

„Și copiii trebuie testați! Achiziționăm un aparat Real Time Multiplex PCR pentru Spitalul Clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”. Proiectul este scris, urmează să intre în ședința Consiliului General. Nu cred că vor fi consilieri care să voteze împotrivă”, a mai spus Firea.

La Spitalul „Victor Gomoiu” au fost realizate două zone de triaj pentru primirea copiilor bolnavi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati