Toni Greblă nu mai este, oficial, prefectul Capitalei

Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect a lui Toni Greblă a fost publicată în Monitorul Oficial. „Domnul Greblă Toni se eliberează din funcția de prefect al municipiului București”, se arată în hotărâre.

”Având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2023 privind numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Cererea nr. 5.844 din 28 martie 2023, precum şi prevederile art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic. — Domnul Greblă Toni se eliberează din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Toni Greblă, susținut de PSD, UDMR și minorități naționale, a fost votat de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru un mandat de opt ani.

Toni Greblă a primit 251 de voturi favorabile și 110 „contra”.

În cursa pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente au intrat Toni Greblă, propunerea PSD, UDMR și minorități naționale, Cristian Preda din partea USR şi Iulia Andreea Băbeanu, din partea AUR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati