Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Județean de Urgență din Brăila și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală au primit cele mai multe reclamații penrtru solicitarea de mită de către personalul medical, potrivit unui clasament întocmit de Anti-Bribery Synergy pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară.
Raportul realizat de Anti-Bribery Synergy se bazează pe răspunsurile oferite de pacienții a 352 de unităţi medicale din întreaga ţară la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?” În total, au fost primite 3.800 de răspunsuri afirmative, scrie Hotnews.ro.
Anti-Bribery Synergy este un organism acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001. Topul mitei din spitalele românești a fost realizat de Anti-Bribery Synergy în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.
- 1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?
- 2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?
- 3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?
- 4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?
- 5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?
- 6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?
- 7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?
- 8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?
- 9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?
- 10. Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?