„Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, transmisă în cadrul „Seri de Operă Online”

Opera Naţională Bucureşti prezintă iubitorilor genului liric spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, regia Maria De Carlo, în cadrul programului Seri de Operă Online.

Evenimentul va avea loc astăzi, 30 martie, începând cu ora 18:30 pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

https://youtu.be/uhv6BI8sV9g (Trailer Tosca – Opera Naţională Bucureşti)

Impresionanta operă, care a avut la bază o piesă de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, „Tosca” este, fără doar şi poate, o dramă puternică, asemenea vieţii din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, şi un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, cu realităţi istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia şi sora Mariei Antoaneta şi de înfrângerea în final a Austriei asupra lui Napoleon în bătălia de la Marengo.

Această lucrare complexă, a cărei forţă Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-şi reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generaţii au nevoie, aşa cum a avut şi Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne aşadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toţii culmile şi coborâşurile sufletului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati