„Tosca” lui Puccini deschide Stagiunea 2020-2021 a Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti deschide Stagiunea 2020-2021 în Sala Mare de spectacole joi, 8 octombrie, începând cu ora 19:00, cu spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele şi light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naţionale Bucureşti va fi pregătit de către Daniel Jinga.

„Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume şi o poveste „roller coaster” de dragoste, lăcomie, crimă şi intrigă politică. Această lucrare complexă, a cărei forţă Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu şi-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generaţii au nevoie, aşa cum a avut şi Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne, aşadar, o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toţii culmile şi coborâşurile sufletului. Revizuirea libretului de către Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, „Tosca” conturează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

Distribuţia reprezentaţiei din 8 octombrie 2020 este următoarea: Floria Tosca – Madeleine Pascu, Mario Cavaradossi – Daniel Magdal, Scarpia – Cătălin Toropoc, Cesare Angelotti – Marius Boloş, Sacrestano: – Ion Dimieru, Spoletta – Valentin Racoveanu, Sciarrone – Florin Simionca, Un carceriere – Dan Indricău, cu participarea Corului şi a Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti.

„Pentru a ne bucura în siguranţă de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentaţiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare”, a precizat un comunicat de presă al Operei Naţionale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati