TPBI analizează implementarea unui nou sistem de ticketing pentru toată regiunea București-Ilfov

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) explorează soluții noi pentru a îmbunătăți experiența călătorilor. În acest sens, TPBI se documentează pentru implementarea unui nou sistem de ticketing la nivelul regiunii București Ilfov, axat pe avantajul călătorilor, oferirea de servicii integrate de mobilitate și reducerea costurilor.

La invitația Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, TPBI a participat la cea de-a 16-a ediție a evenimentului de smart- ticketing, Transport Ticketing Global, organizat la Londra. Delegația a mai cuprins reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) și ai Societății de Transport București (STB SA). Din partea mediului academic a participat domnul Florin Nemțeanu, prodecan al Facultății Transporturi din cadrul UNST Politehnica din București, care a prezentat situația actuală a sistemului de ticketing din regiunea București-Ilfov, modalitățile propuse pentru introducerea unui serviciu de tip MaaS precum și provocările în implementarea unui astfel de sistem.

În perioada 04-08 martie, delegația TPBI a participat și la Seminarul organizat de Departamentul de Transport al Guvernului Britanic, în cadrul căruia a fost prezentat programul de reformă a căii ferate din Marea Britanie. Delegația română a făcut o vizită de lucru și la Centrul de Mentenanță și de Trafic al liniei Docklands Light Railway (DRL), operată de Compania Privată Keolis Amey Docklands.

Reprezentanții TPBI au participat la Seminarul organizat de către Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România având ca temă oportunitățile de finanțare în transportul public și transportul feroviar.

Toate aceste întâlniri și valoroase schimburi de experiență sunt pentru TPBI o oportunitate de a se conecta cu lideri europeni și din lume în domeniul transporturilor și mobilității, pentru identificarea celor mai noi tendințe în gestionarea și integrarea sistemului de e-ticketing din regiunea București-Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati