TPBI continuă campaniile de promovare a transportului public

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va continua campaniile de promovare a transportului public, ca urmare a succesului pe care l-au avut evenimentele organizate în „Săptămâna Europeană a Mobilității și în special cele din weekend-ul 17-18 septembrie 2022.

Două dintre activitațile organizate continuă până la data de 22 septembrie, inclusiv: două concursuri cu premii, și anume:

„Fotografii – Transportul public din București și Ilfov” – concurs pentru pasionații de fotografie și transport public și alternativ. Cele mai bune poze vor fi utilizate în viitoarele campanii de promovare a transportului public realizate de TPBI, iar câștigătorii vor primi calendare de perete care conțin chiar fotografiile cu care au participat la concurs;

„Quiz – Transportul public din București și Ilfov” – concurs online cu premii, care se desfășoară pe site-ul tpbi.ro. Cei care vor răspunde corect vor fi înscriși la tragerea la sorți, iar câștigătorii vor primi vase tip termos, stick-uri de memorie și baterii externe pentru telefoanele mobile.

Pe parcursul weekend-ului trecut, persoane de toate vârstele au participat în număr mare la expoziția de mobilitate „Mobility Expo”, au călătorit cu cele patru trasee speciale de autobuz „Green Line” către principalele parcuri din Municipiul București și către diferite puncte cu atracții turistice din Județul Ilfov, au admirat modele de tramvaie de epocă și au parcurs o scurtă incursiune în istoria transportului în comun din București și în activitatea lucrătorilor din transportul public.

La intrarea în Parcul Regele Mihai I, unde a fost organizat evenimentul „Mobility Expo”, mii de copii, tineri, părinți si bunici, pasionați ai plimbărilor cu bicicletele și trotinetele au petrecut un weekend plin de surprize. Cei prezenți au putut admira diverse mijloace de transport, iar tinerii și cei mici, în special, au fost atrași de tehnica și accesoriile expuse de reprezentanții Brigăzii Rutiere de Poliție și ai Jandarmeriei Române. Pe de altă parte, caii și câinii dresați ai Jandarmeriei au fost o atracție deosebita pentru iubitorii animalelor.

De asemenea, mii de călători au utilizat cele patru linii speciale de autobuz „Green Line”, care au făcut legătura între principalele parcuri din Municipiul București, dar și între Capitală și diferite puncte cu atracții turistice din Județul Ilfov. Numeroși pasageri au scanat codurile QR aflate în autobuze și s-au înscris astfel la concursul „TPBI GO!”, în care câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor fi premiați cu abonamente de transport metropolitan și cu trotinete electrice.

În cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, copiii, părinții, tinerii și pasionații tramvaielor au fost prezenți în număr mare sâmbătă la Depoul Dudești, unde au admirat diferite modele ale tramvaielor de epocă, vehicule din prezent, precum și diferite piese și componente ale acestora. Copiii au fost foarte încântați că au putut testa postul de conducere al tramvaielor și să sune din clopot.

Tot cu ocazia „Zilei Porților Deschise”, sute de persoane de toate vârstele au vizitat sâmbătă Expoziția muzeală a transportului public, unde participanții au putut admira machete ale vehiculelor de transport în comun din diferite perioade, de bilete de călătorie și abonamentele din trecut, uniformele de demult ale angajaților societății de transport, precum și de piese și componente ale diferitelor tipuri de vehicule.

Duminică, 18 septembrie, tramvaiul de epocă a fost atracția zilei. Acesta i-a plimbat pe admiratori pe traseul Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Calea Moșilor – Piața Sf. Gheorghe și retur. Pe parcursul călătoriei, cei mai în vârstă și-au amintit de perioada copilăriei, când se deplasau cu acest tip de tramvai, iar cei mici și tinerii au fost fascinați îndeosebi de postul de conducere al vehiculului, urmărind cu interes modul cum se manevrează acest tramvai.

TPBI le mulțumește tuturor participanților la evenimente, precum și partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati