Trafic feroviar perturbat în țară. Trenuri oprite, circulație îngreunată

0
445
Foto: Facebook / Trenuri pe Regionala Iasi

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri, iar alte garnituri au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile, a anunţat, marţi, CFR Călători.

Potrivit sursei citate, în staţiile Vârciorova şi Paşcani circulaţia este îngreunată în zona macazelor din cauza gerului, iar pe distanţa Sihlea – Râmnicu Sărat şina este ruptă şi se circulă pilotat.

Totodată, mai multe trenuri înregistrează întârzieri şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo şi a condiţiilor de circulaţie, pe raza regionalelor Galaţi şi Iaşi, pot interveni restricţionări temporare ale circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii şi în următoarele ore, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulaţie.

Pe raza regionalei Iaşi, întârzierile majore şi problemele intervenite la infrastructura feroviară au perturbat traficul garniturilor, ceea ce a condus la imposibilitatea formării trenurilor din graficul de circulaţie.

În acest context, coroborat şi cu problemele generate de temperaturile exterioare foarte scăzute cu efect şi la nivelul materialului rulant, până la acest moment au fost anulate trenurile: Regio 5551/5550 Paşcani – Târgu Neamţ şi retur; Regio 6454/6453 Iaşi – Scânteia şi retur; Regio 5471/5472 Bacău – Bicaz – Piatra Neamţ; Regio 6502/6501 Iaşi – Ungheni Prut – Iaşi; Regio 5462 Piatra Neamţ – Bacău şi Regio 5461, garnituri care circulă cuplate cu IR 1858 pe relaţia Piatra Neamţ – Bacău.

„Programul de circulaţie în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. În funcţie de evoluţia fenomenelor atmosferice, sunt posibile şi alte decalări ale orariilor trenurilor. CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare – CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile şi călătorii să ajungă la destinaţie în siguranţă”, se precizează în comunicat.

CFR Călători transmite că pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa ne-efectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii sunt oferite pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunţarea la călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.