Trafic rutier restricționat în Capitală pe 21 și 22 decembrie. Rute ocolitoare!

Traficul rutier va fi restricționat în Capitală în zilele de 21 și 22 decembrie, pe mai multe artere, cu prilejul organizării unor acțiuni de comemorare a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, a anunțat, joi, Brigada Rutieră.

Circulația se va restricționa astfel:

– în data de 21 decembrie, între orele 08,45 – 11,30, pe Calea Șerban Vodă, între Sos. Olteniței și breteaua de legătură dintre Calea Șerban Vodă și Sos. Viilor;

– în data de 21 decembrie, între orele 11,30 – 14,00, pe Bd. Nicolae Bălcescu, între Piață Universității și Str. Batiștei, sensul de mers către Piață Română; Bd. Nicolae Bălcescu, bandă IV de circulație, între Str. Batiștei și Piață Universității, sensul de mers spre Piață Unirii, precum și pe Bd. Nicolae Bălcescu, bandă I de circulație, între Str. Batiștei și Str. Dem I. Dobrescu, sensul de mers către Piață Română;

– în data de 21 decembrie, între orele 13,30 – 14,00, cu intermitentă, pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului și depunerii de coroane la Troiță din Piață Română;

– în data de 22 decembrie, între orele 07,30 – 10.00, pe bandă adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei în zona Monumentului Eroilor Revoluției Române, tronsonul cuprins între Str. Dem. I. Dobrescu și Biserica Kretzulescu;

– în data de 22 decembrie, între orele 09,30 – 11,00, pe Str. G-ral Berthelot;

– în data de 22 decembrie, între orele 10,30 – 12,50, pe Calea Dorobanților, bandă I de circulație, între Piață Charles de Gaulle și Piață Dorobanți, pe sensul de mers către Piață Dorobanți, precum și pe Str. Emil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR.

Pentru Târgul de Crăciun București din Piața Constituției se va restricționa traficul rutier în perioada 20 – 26 decembrie, între orele 16,00 – 02,00, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu și Piață Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente acesteia) și pe Bd. Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Poliția amintește că s-au amplasat trei treceri pentru pietoni temporare, în perioada 28 noiembrie – 26 decembrie, în zona Pieței Constituției: două pe breteaua care accede dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Care sunt rutele ocolitoare recomandate de Poliția Rutieră

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria;

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Națiunile Unite – Spl. Independenței;

– Calea Călărașilor – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Str. Izvor;

– Bd. Unirii – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie.

 

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zona în perioada menționată, să respecte semnalele polițiștilor rutieri și semnificația indicatoarelor montate temporar în zona.

Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate și marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi.

Harta cu restricții poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati