Traficul din București s-a aglomerat. Românii par să se fi relaxat deja

E stare de urgență în România și sunt în continuare restricții de circulație, dar Bucureștiul a fost luni mult prea aglomerat în trafic. În unele zone, șoferii au stat la semafor minute bune. Oficialii avertizează că mai sunt două săptămâni în care, în ciuda vremii frumoase, este crucial să mai avem răbdare, să menținem distanțarea fizică și să respectăm restricțiile de deplasare, scrie digi24.ro.

Să stiti că si eu am observat, de vineri începand, și chiar i-am anuntat pe cei din familie care lucrează de acasă să stea acasă, să nu meargă la cumpărături. De vineri, este exagerat de multă lume, eu vin acum de la serviciu, sunt cadru medical și sunt obligată să vin”, spune o doamnă întâlnită pe stradă.

Relaxare e și în privința purtării măștii de protecție.

– Nu sunteti cu masca?

– Nu am masca, am ținut-o toată ziua la servici, nu pot să respir!

Aglomerație a fost și în Cartierul Cotroceni. Sunt trei benzi și toate trei erau ocupate. Șoferii au stat la coadă pentru a putea traversa intersecția.

– Aproximativ 2-3 minute la fiecare semafor – deci e ceva, se simte, spune un șofer.

– De când au reînceput cozile la semafor?

– După Paște.

– Într-adevăr, de joi, de săptămâna trecută e mai aglomerat, confirmă un alt șofer.

– De cât timp așteptați acum?

– Am prins al doilea semafor. A ieșit lumea, cât să mai reziste în casă? Trebuie să iasă la muncă, să muncească, ce să facem, trebuie să muncim! – spune bărbatul.

În ultimele 24 de ore, peste 4.500 de români au fost amendați pentru că nu au respectat ordonanțele militare. Amenzile se ridică la peste 9 milioane de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati