Traficul rutier va fi restrictionat în Capitalã sâmbãtã si duminicã

Traficul rutier va fi restrictionat în Capitalã, sâmbãtã si duminicã, pe mai multe artere, cu prilejul organizãrii unor actiuni de comemorare a 30 de ani de la Revolutia Românã din Decembrie 1989, a anuntat Brigada Rutierã, scrie bucuretifm.ro.

Circulaþia se va restrictiona astfel:

– în data de 21 decembrie, între orele 8,45 – 11,30, pe Calea Serban Vodã, între Sos. Oltenitei si breteaua de legãturã dintre Calea Serban Vodã si Sos. Viilor;

– în data de 21 decembrie, între orele 11,30 – 14,00, pe Bd. Nicolae Bãlcescu, între Piata Universitãtii si Str. Batistei, sensul de mers cãtre Piata Romanã; Bd. Nicolae Bãlcescu, banda IV de circulatie, între Str. Batistei si Piata Universitãtii, sensul de mers spre Piata Unirii, precum si pe Bd. Nicolae Bãlcescu, banda I de circulatie, între Str. Batistei si Str. Dem I. Dobrescu, sensul de mers cãtre Piata Romanã;

– în data de 21 decembrie, între orele 13,30 – 14,00, cu intermitenþã, pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului si depunerii de coroane la Troita din Piata Romanã;

– în data de 22 decembrie, între orele 7,30 – 10.00, pe banda adiacentã pistei de biciclete de pe Calea Victoriei în zona Monumentului Eroilor Revolutiei Române, tronsonul cuprins între Str. Dem. I. Dobrescu si Biserica Kretzulescu;

– în data de 22 decembrie, între orele 9,30 – 11,00, pe Str. G-ral Berthelot;

– în data de 22 decembrie, între orele 10,30 – 12,50, pe Calea Dorobanþilor, banda I de circulatie, între Piata Charles de Gaulle si Piata Dorobanti, pe sensul de mers cãtre Piata Dorobanti, precum si pe Str. Emil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR.

Pentru Târgul de Crãciun Bucuresti din Piata Constitutiei se va restrictiona traficul rutier în perioada 20 – 26 decembrie, între orele 16,00 – 02,00, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brãtianu si Piata Constitutiei (inclusiv cele douã bretele adiacente acesteia) si pe Bd. Libertãtii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie si Bd. Natiunile Unite, fãrã a obtura intrãrile principale în Palatul Parlamentului.

Politia aminteste cã s-au amplasat trei treceri pentru pietoni temporare, în perioada 28 noiembrie – 26 decembrie, în zona Pietei Constitutiei: douã pe breteaua care accede dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltã pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentã Ministerului de Finante.

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertãtii – Bd. Regina Maria;

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertãtii – Bd. Natiunile Unite – Spl. Independentei;

– Calea Cãlãrasilor – Spl. Independentei – Bd. Natiunile Unite – Str. Izvor;

– Bd. Unirii – Spl. Independenþei – Bd. Naþiunile Unite – Bd. Libertãtii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutierã recomandã conducãtorilor auto sã evite deplasarea în zonã în perioada mentionatã, sã respecte semnalele politistilor rutieri si semnificatia indicatoarelor montate temporar în zonã.

Pietonii au obligatia sã circule numai pe trotuare, traversarea strãzii sã o facã pe la locurile semnalizate si marcate corespunzãtor ori la culoarea verde a semaforului electric si numai dupã ce sunt siguri cã intentia lor de traversare a fost observatã de cãtre soferi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati