Tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”. Trei piste în ancheta privind pacienții morți în TIR-ul ATI

Sunt zile decisive în ancheta deschisă după ce ventilatoarele din TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din București s-au blocat, iar trei pacienți internați acolo au murit. Anchetatorii au trei piste:

Prima pistă e că o eroare de soft a dus la o alertă de suprapresiune și la blocarea ventilatoarelor care erau funcționale. Percheziția informatică va confirma dacă această pistă se susține, scrie Digi24.

O altă pistă verifică dacă a existat o suprapresiune a instalației de oxigen a spitalului, la care era conectat și TIR-ul ATI. În spital însă nu fuseseră înregistrate probleme în acest sens.

O a treia ipoteză se referă la posibila manevrare greșită a instalației de oxigen. În această anchetă au dat declarații mai multe persoane – personal tehnic care supraveghea aparatele, personal medical care era pe tură. Medicii și asistenții au povestit ce s-a întâmplat și cum au decurs zilele anterioare, atenția principală fiind axată pe eventuale alerte care să fi existat și care să pună sub semn de întrebare modul în care a funcționat aparatura medicală.

Dosarul penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș este instrumentat de Parchetul București. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati