Tragedie la Piatra Neamț: Incendiu la Secția ATI din Spitalul Județean – 10 morți

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț.

Numărul deceselor a fost confirmat de ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă.

Medicul este transportat la București, iar 6 persoane la Iași, pentru support tratament SARS-COV2, a precizat Tătaru.

„Așteptăm rezultautl de la ISU. Este o anchetă și la Parchetul General„, a declarat presei  Nelu Tătaru, care s-a deplasat la fața locului.

„În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Dintre aceștia, doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri. Vom reveni cu informații!„, a anunțat un comunicat al Spitalului Județean Piatra Neamț publicat pe Faceook în jurul orei 22,30.

 Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar, potrivit primelor informații neoficiale, flăcările ar fi fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă. Este posibil să se fi produs și o explozie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati