Traian Berbeceanu despre reintrarea Capitalei în scenariul roșu: „Nu aș vrea să iau în calcul. Ne-ar obliga legea să închidem”

Bucureştiul se apropie din nou de o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. În contextul schimbării modalității de raportare a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, Maramureşul a intrat deja azi în scenariul roşu. Același lucru s-ar putea întampla și în cazul Capitalei.

Reamintim că de astăzi a intrat în vigoare o nouă metodă de raportare a cazurilor de COVID 19, iar focarele din spitale şi centrele de îngrijire sunt incluse în calculele de raportare a incidenţei coronavirusului.

După pragul de 3 cazuri la mie, se suspendă activitatea în teatre, cinematografe, instituții de cultură, care organizează spectacole în spații închise. De asemenea, se suspendă activitatea în restaurante și cafenele care funcționează în spații închise, scrie antena3.ro.

Ce spune Berbeceanu despre reintrarea Capitalei în scenariul roșu

Prefectul Municipiului București, Traian Berbeceanu, a făcut câteva, joi, câteva mențiuni referitoare la scenariile luate în calcul pentru săptămâna viitoare:

„Avem o rată de infectare de 2,42 la mia de locuitori și avem încredere și sperăm că vom rămâne la scenariul galben.

Odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul a incidenței de contaminare vreau să va spun că orașele mari, cum este Capitală, sunt prea puțîn afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2.40. Cu aceste focare este 2.42.” a explicat acesta.

Prefectul Capitalei: Nu aș vrea să iau în calcul trecerea într-un scenariu roșu

Pentru Municipiul București această nouă modalitate nu ne afectează într-o mare măsură.

„În ipoteza nefericită în care am atinge pragul de 3 infectați la mia de locuritori, ne obligă actele normative aflat în vigoare să luăm măsurile respective și să închidem activitățile la interior din nou, pentru restaurante, cafenele, săli de spectacole, cinematografe, teatre.”, a mai spus Berbeceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati