Traian Berbeceanu spune că nu știe dacă PLUS îl vrea în continuare prefect

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că nu știe dacă va mai rămâne în funcție, în condițiile în care partidele din coaliție și-au împărțit funcțiile de prefect și subprefect. Dacian Cioloș sugera că la București, unde numirea revine PLUS, funcția ar urma să fie ocupată tot de Berbeceanu, scrie digi24.ro.

Întrebat dacă el este opțiunea USR PLUS pentru a ocupa în continuare funcția de prefect al Capitalei, Berbeceanu a răspuns: „Nu știu. Am văzut și eu declarațiile lui Dacian Cioloș. Îl apreciez ca fiind un lider de partid serios, pragmatic și prin care declarațiile pe care le-a făcut dă dovadă că pune mai presus interesele cetățenilor decât interesele de partid”.

Îi mulțumesc pentru aprecierile pe care le-a făcut, cu atât mai mult cu cât sunt în armonie cu miile de mesaje pe care le-am primit, și domnia sa, și euVoi rămâne prefect până în ultima zi de mandat și îmi voi face datoria alături de colegii mei”, a adăugat el.

Declarația vine după o serie de postări pe Facebook, în condițiile în care PNL, USR PLUS și UDMR au anunțat că prefecții și subprefecții vor fi numiți politic.

Traian Berbeceanu și-a anunțat plecarea din funcția de prefect al municipiului București, iar Cioloș a reacționat: „Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece”.

Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, a mai scris Cioloș.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati