Traiul unui român plecat la muncă în Germania cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

Un român plecat la muncă în Germania a dezvăluit cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti.

Salariul minim brut în Germania atinge punctul de 2.080 de euro, iar după plata taxelor la stat, angajatul rămâne cu valoarea netă de 1500 de euro, notează antena3.ro, citată de b1tv.ro.

Cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

În paralel, în România salariul minim o să fie 3.000 de lei, iar după ce plăteşti taxe, rămân 1.800 de lei. Potrivit acestuia, salariul minim pe economie îi este de ajuns pentru a trăi bine, însă viața în țara noastră este prea scumpă.

„Salariul minim brut în Germania e 2.080 euro. Pentru asta plăteşti 28% taxe & social security stuff.

Îţi rămân lunar 1.497 euro net. Cheltuiala medie fără ieşit în oraş la masă vine undeva la 1.646 euro lunar. Adica you’re short vreo 150 euro pe salariu minim în Berlin.

În România, de la anul salariul minim brut o să fie 3000 ron. După ce plăteşti 40.84% taxe & social security stuff, îţi rămân cam 1815 lei net lunar.

Cost of living in Bucureşti, cu tot cu chirie non-centrală, vine undeva la 3.700 ron. Adică îţi trebuie cam două salarii minime ca să trăieşti în Bucureşti cu chirie.

Concluzia e că în Berlin te mai descurci cu salariul minim. În Bucureşti e imposibil”, este mesajul postat de un român pe Reddit.

Salariul minim din România va crește din ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că salariul minim se va majora şi va ajunge la 3.000 de lei, din ianuarie 2023. Vestea este bună pentru milioane de români, care așteaptă de multă vreme ca salariul să crească.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati