Tramvaiele liniei 16 vor întoarce la terminalul Piaţa Sfânta Vineri

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a decis ca, începând cu data de 22 octombrie 2021, tramvaiele liniei 16 să întoarcă la terminalul Piaţa Sfânta Vineri, în loc de Piaţa Sfântul Gheorghe.

Măsura a fost luată pentru a oferi călătorilor mai multe posibilităţi de transbordare în linii care accesează diferite puncte de interes ale Capitalei.

„Tramvaiele liniei 16 vor opri şi în staţia Piaţa Sfântul Gheorghe, de pe Calea Moşilor, pentru călătorii care doresc să ajungă în această zonă. TPBI analizează permanent optimizarea reţelei de transport la nivelul întregii regiuni Bucureşti-Ilfov, intervenind punctual şi adaptând numărul de vehicule potrivit cererii, capacităţii de transport a operatorilor, dar şi în funcţie de bugetul primăriilor din localităţile membre”, se menţionează în comunicat.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati