Tramvaiele Tatra T4R au parcurs milioane de kilometri prin București, o distanță demnă de Cartea Recordurilor

Cu o istorie de peste 50 de ani, tramvaiele Tatra T4R au parcurs milioane de kilometri prin București, o distanță demnă de Cartea Recordurilor, spune Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (TPBI).

Acest model de tramvai a devenit practic o modă a transportului public în anii ’70, cuprinzând, în afară de Capitala României, orașe precum Arad, Iași, Brăila și Galați.

Bucureștiul a primit 130 de unități, etapizat, între anii 1973 și 1975, iar tramvaiele au fost alocate Depoului Militari, cu excepția perioadei în care acesta a fost închis pentru lucrările de modernizare.

În anul 1998, s-a început un proces de modernizare a vehiculelor T4R care includea realizarea unui tramvai articulat cu șase osii, din remodelarea a două tramvaie. Noul model a fost denumit „Bucur 1” și a fost produs într-o serie restrânsă, de 11 unități, de către Uzina de Reparații Ateliere Centrale (URAC) din Bucureşti.

Tramvaiele Tatra T4R pot fi văzute și în prezent în serviciu, pe liniile 19 și 47, pe tot parcursul săptămânii, iar în weekend în funcție de repartizarea pe linii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati