Tramvaiul Cofetărie va plimba copiii prin Bucureşti, de 1 iunie. La Depoul Dudeşti este Ziua Porţilor Deschise

Copiii se pot plimba prin Bucureşti cu Tramvaiul Cofetărie, vor putea vizita o aeronavă TAROM sau vor asista la demonstraţii canine susţinute de echipele Autorităţii Vamale Române sâmbătă, de Ziua Internaţională a Copilului.

  • Un eveniment special pentru copiii mici, dar şi pentru cei mari, organizează, de Ziua Internaţională a Copilului, Societatea de Transport Bucureşti.

La Depoul Dudeşti este Ziua Porţilor Deschise.

Cei mici se pot plimba cu Tramvaiul Cofetărie, pe traseul Depul Dudeşti – Şura Mare şi retur. Capacitatea maximă a tramvaiului este de 40 de locuri iar în interiorul tramvaiului vor avea loc activităţi pentru copii.

Copiii care nu vor participa la plimbarea cu Tramvaiul Cofetărie vor putea vizita mijloacele de transport expuse în Depoul Dudeşti. Aceştia vor primi informaţii despre istoria transportului public din Capitală şi vor participa la activităţile organizate pentru ei în curtea depoului.

Copiii mari, pasionaţi de motoare puternice, pot viziona o demonstraţie de forţă a puternicului „KRAZ”: un camion celebru pentru fiabilitate şi capacitatea de intervenţie în situaţii solicitante din punct de vedere mecanic.

„Puţină istorie a transportului public, vizionare mijloace de transport vechi, dar şi noi, jocuri pentru cei mici, acces în cabina de condus pentru cei mari. Acestea sunt principalele puncte de atracţie pentru ziua de sâmbătă”, precizează STB pe pagina sa de Facebook.

  • „Ziua Porţilor Deschise” la TAROM

TAROM organizează, pe 1 Iunie, „Ziua Porţilor Deschise” pentru copii, prilej cu care aceştia vor putea vizita o aeronavă şi vor face fotografii în interiorul acesteia, inclusiv în cabina de pilotaj.

„Ziua Porţilor Deschise se va desfăşura în incinta Hangarului TAROM şi a platformei din faţa acestuia şi se adresează tuturor celor care doresc să participe, copii şi adulţi. Intrarea va fi liberă, iar copiii şi părinţii însoţitori sunt aşteptaţi în intervalul orar 10:00 – 16:00. Cei mici vor putea vizita o aeronavă şi vor putea face fotografii în interiorul acesteia, inclusiv în cabina de pilotaj. Tot aici se vor întâlni cu piloţi, însoţitori de zbor şi ingineri de aviaţie, alături de care se vor putea fotografia şi care vor fi gata oricând să le răspundă tuturor curiozităţilor legate de lumea aviaţiei”, se arată într-un comunicat al operatorului aerian naţional.

De Ziua Internaţională a Copilului, copiii cu vârsta de până la 11 ani vor avea parte şi de gratuitate la biletele de avion achiziţionate pentru ei pe data de 1 Iunie 2024 pentru orice perioadă de călătorie. Gratuitatea se aplică doar pentru copiii care călătoresc însoţiţi de un adult.

În plus, tot de 1 Iunie, TAROM va pregăti un ghişeu special, menit să-i ajute pe cei mici să interacţioneze cu agentul în vederea efectuării check-in-ului.

  • Autoritatea Vamală Română va organiza sâmbătă, în intervalul 10:00-12:00, un eveniment dedicat în special copiiilor angajaţilor, la Centrul de instruire a echipelor canine cu sediul în judeţul Ilfov, localitatea Pantelimon: „Pe lângă demonstraţia susţinută de echipele canine şi echipele mobile ale autorităţii vamale, am pregătit pentru copii o serie de activităţi şi surprize”, precizează instituţia, printr-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati