Transportul pe cablu, un lux pentru turiștii la Bușteni. Românii scot sume fabuloase din buzunare

Transportul pe cabul, la Bușteni, pentru o familie, poate ajunge să coste cât biletul de avion București – Paris. Un adult este nevoit să plătească pentru un bilet urcare – coborâre pe ruta Bușteni – Babele, prețul de 170 de lei, iar pentru copiii până în 12 ani, costul este de 80 de lei.

Astfel, o familie cu un copil ajunge să plătească suma de aproximativ 100 de euro, relatează Adevărul.

În cazul în care turiștii doresc doar bilet de urcare sau doar bilet de coborâre, atunci prețul este de 90 de lei pentru un adult și 50 de lei pentru un copil.

Turiștii care vor să meargă mai departe, de la Babele la Peștera sunt nevoiți să plătească tariful de 150 de lei pentru un adult și 75 de lei pentru copiii sub 12 ani. Astfel, dacă turiștii doresc să meargă cu telecabina de la Bușteni la Peștera, pe ruta Bușteni – Babele – Peștera, atunci sunt nevoiți să plătească un bilet dus-întors de 320 de lei pentru un adult și 130 pentru un copil.

Tarife de lux la telecabina din Bușteni

Tarifele pentru traseul de la Bușteni la Babele, pentru adulți și pentru copii:

Pe ruta Bușteni Babele

Adulți:

  • Un singur drum – 90 de lei
  • Urcare – coborâre – 170 de lei

Copii sub 12 ani:

  • Un singur drum – 50 de lei
  • Urcare – coborâre – 90 de lei

Copiii cu vârste de peste 12 ani vor plăti tarifele aferente unui adult.

Cât costă drumul cu telecabina la Sinaia

Dacă la Bușteni prețurile sunt de lux, la Sinaia turiștii se pot bucura de tarife mai scăzute.

Pe tronsonul Sinaia – Cota 1.400, biletul pentru un adult costă 20 de lei, iar pentru un copil sub 12 ani prețul este de 10 lei.

Dacă turiștii doresc un bilet urcare – coborâre, atunci sunt nevoiți să scoată din buzunar suma de 35 de lei pentru adulți și de 18 lei pentru un copil.

Pentru urcarea de la Cota 1.400 la Cota 2.000, turiștii vor mai plăti încă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru minorii sub 12 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati