Tranzacții EXTERNE / Veolia dorește preluarea competitorul său istoric Suez

Veolia dorește să îl cumpere pe competitorul său istoric Suez, începând cu preluarea acțiunilor deținute de Engie.Veolia va trebui să investească peste 2,9 miliarde de euro dacă dorește să preia acțiunile pe care Engie le deține la Suez.

În ceea ce privește proiectul, președintele Engie a considerat, de asemenea, că acesta ar trebui revizuit, fie de Veolia, fie printr-un proiect alternativ furnizat de conducerea Suez.

„O ofertă, oricare ar fi aceasta, trebuie să fie o ofertă incluzivă în care echipele din Suez să se simtă parte, deoarece altfel nu va funcționa. (…) Există o cale uriașă de parcurs pe acest subiect și trebuie făcută repede „, a continuat el, judecând că beneficiile sinergiilor așteptate de la această posibilă uniune ar aduce beneficii companiei Veolia.

Veolia dorește să îl cumpere pe concurentul său istoric Suez, începând cu achiziționarea majorității acțiunilor (29,9%) deținute de Engie. Dacă achiziția de la Engie va continua, Veolia intenționează să lanseze o ofertă de preluare pentru restul acțiunilor Suez, chiardacă conducerea Suez a exprimat o puternică opoziție față de proiect. La o conferință de presă, premierul Jean Castex a considerat totuși că operațiunea „avea sens” din punct de vedere industrial.

Sursa:FranceInfo

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati