Tranzacţiile totale realizate la Bursa de Valori Bucureşti în primele 7 luni cresc şi ajung la 1.38 miliarde de euro

Tranzacţiile totale cu toate tipurile de instrumente financiare tranzacţionate la BVB în primele 7 luni ale anului au ajuns la 6,67 miliarde lei, echivalentul a 1,38 miliarde euro, în creştere cu 5% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

„Noile oferte de stimuli fiscali, alături de perspectiva îmbunătăţirii stării de sănătate publică la nivel internaţional, pot influenţa semnificativ evoluţia pieţelor de capital. În ceea ce priveşte lucrurile pe care le putem influenţa noi la nivel local în piaţă de capital, primim semnale de la nivelul comunităţii investiţionale că tot mai mulţi romani sunt mai aproape de bursă şi devin investitori.

Deschiderea de conturi online, pentru care am şi premiat la ceremonia din iulie brokerii care au acest sistem implementat, este o facilitate de care publicul roman avea nevoie cu atât mai mult în acest context. Digitalizarea este pilonul strategic de dezvoltare a bursei şi a fost extrem de bine scos în evidenţă de actuala situaţie: online devine „noul normal” şi în piaţă de capital”, spune Radu Hanga, Preşedinte BVB.

„Noile oferte de stimuli fiscali, alături de perspectiva îmbunătăţirii stării de sănătate publică la nivel internaţional, pot influenţa semnificativ evoluţia pieţelor de capital. În ceea ce priveşte lucrurile pe care le putem influenţa noi la nivel local în piaţă de capital, primim semnale de la nivelul comunităţii investiţionale că tot mai mulţi romani sunt mai aproape de bursă şi devin investitori. Deschiderea de conturi online, pentru care am şi premiat la ceremonia din iulie brokerii care au acest sistem implementat, este o facilitate de care publicul roman avea nevoie cu atât mai mult în acest context. Digitalizarea este pilonul strategic de dezvoltare a bursei şi a fost extrem de bine scos în evidenţă de actuala situaţie: online devine „noul normal” şi în piaţă de capital,” a mai declarat Radu Hanga.

„Investitorii de pe plan local aşteaptă finalul sezonului de raportări financiare pentru a putea avea o imagine mai clară asupra evoluţiei companiilor listate, iar datele aferente trimestrului al doilea sunt relevante pentru o mai bună perspectivă privind impactul pandemiei asupra businessurilor. Este important să avem încredere în companiile româneşti şi în capacitatea lor de a gestiona riscurile şi de a identifica oportunităţile în contextul actual,” a afirmat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

În ceea ce priveşte demersul privind dezvoltarea infrastructurii pieţei de capital care să permită, printre altele, relansarea pieţei derivatelor, Grupul Bursa de Valori Bucureşti prin intermediul CCP.RO BUCHAREST S.A. a semnat cu Cassa di Compensazione e Garanzia (CC&G), unul dintre liderii de servicii post-tranzacţionare şi parte a London Stock Exchange Group (LSEG), acordul prin care CC&G va oferi atât consultanta privind stabilirea Contrapărţii Centrale în România, cât şi asistenta tehnologică specifică serviciilor de compensare şi management al riscului.

„De asemenea, în iulie, am făcut un pas important pentru Contrapartea Centrală, un proiect de referinţă cu beneficii pentru întreaga comunitate financiară din România, şi am semnat contractul prin care serviciile specifice CCP vor fi oferite de CC&G, parte a grupului London Stock Exchange,” a precizat Adrian Tanase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati