Tratamente avio pentru combaterea ţânţarilor în 15 localităţi din Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov efectuează, miercuri, tratamente avio pentru combaterea ţânţarilor în 15 localităţi ilfovene.

  • Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov, localităţile în care se desfăşoară activităţi de larvicidare miercuri sunt: Cernica, Pantelimon, Brăneşti, Găneasa, Ştefăneştii de Jos, Afumaţi, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroeşti, Tunari, Voluntari, Popeşti-Leordeni, Glina, Berceni şi Vidra.

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează, de marţi până pe 17 mai, tratamente avio pentru combaterea larvelor insectelor de disconfort, în funcţie de condiţiile meteo, dimineaţa, după ora 6,30.

Produsul folosit este Vectobac Wg, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, iar doza de aplicare este de 0,6 kilograme/hectar. Produsul nu este toxic pentru albine.

Conform protocolului „Ilfov fără ţânţari”, Consiliul Judeţean alocă fondurile necesare, Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Ilfov realizează acţiunile de dezinsecţie, iar unităţile administrativ-teritoriale din judeţ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii a acestora, cu informarea cetăţenilor la nivel local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati