Trei baruri din Capitală s-au ales cu amenzi de câte 10.000 de lei și suspendarea activității

Amenzi de câte 10.000 de lei și suspendarea activității – au fost sancțiunile primite de trei administratori de baruri din Capitală pentru abateri repetate de la Legea antifumat.

Măsurile au fost aplicate de către polițiștii locali ai Direcției Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. în urma unor acțiuni de verificare a respectării dispozițiilor legale referitoare la interzicerea fumatului în spațiile închise ale unităților de alimentație publică. 

Controalele polițiștilor locali – derulate în serile de joi și vineri – au vizat aproximativ 60 de baruri și restaurante din apropierea unor mari campusuri universitare, din mall-uri, precum și din alte zone intens frecventate.

În 21 de cazuri, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au constatat că în interiorul locațiilor respective mesele erau dotate cu scrumiere, unii clienți fiind surprinși chiar în timp ce fumau. Pentru încălcarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun modificată și completată prin Legea nr.15/2016, polițiștii locali au aplicat amenzi contravenționale atât reprezentanților legali ai restaurantelor, cât și fumătorilor prinși „în flagrant”. 

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 118.500 de lei. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati