Trei magazine Profi au fost închise de ANPC. Protecția Consumatorilor a dat amenzi de 227.000 lei

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 227.000 de lei mai multor magazine aparţinând retailerului Profi, în cazul a 3 unităţi fiind dispusă închiderea temporară, pe o durată de cel mult 6 luni, potrivit unui comunicat de presă.

Măsuri complementare amenzilor au mai fost oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru 9 unităţi.

Inspectorii ANPC au controlat miercuri 10 magazine Profi, situate în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

Printre cele mai importante nereguli constatate au fost comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, deshidratate, cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi depreciate.

De asemenea, au fost identificate temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă şi +10,8 grade C, la cea rece, într-una dintre locaţii nefuncţionând masa caldă, deşi produsele se aflau la vânzare.

În zona de patiserie, rafturile erau neigienizate, pline de praf cu resturi alimentare şi insecte moarte. Într-o unitate a fost identificată prezenţa de insecte (gândaci vii).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati