Trei mari spitale din București vor trata doar forme medii și grave de Covid-19 – Ce se întâmplă cu pacienții cu forme ușoare

Spitalele Marius Nasta, Victor Babeș și Matei Balș din București vor trata doar forme medii și grave de COVID-19 iar aceste spitale vor avea linii de gardă pe radiologie. Măsura ar putea intra în vigoare de săptămâna viitore, anunță Digi24.

Pacienții cu forme ușoare și cei asimptomatici vor intra în grija medicilor de familie.

Pacienții cu forme ușoare de coronavirus sau cei asimptomatici vor fi evaluați, însă în alte centre și cu programe, nefiind considerate urgențe. După această evaluare se vor întoarce acasă și vor rămâne în izolare pentru 14 zile. În această perioadă ei vor fi monitorizați telefonic de medicii de familie, notează sursa citată.

În acest moment se lucrează la un chestionar standard pentru medicii de familie, ca să afle mai ușor care este starea de sănătate a persoanelor infectate.

Acest model ar putea fi adoptat și în alte orașe din țară, dacă situația o impune.

În ultimă perioada infectările cu noul coronavirus au doborât record după record iar presiunea asupra sistemului medical, în special asupra secțiilor ATI, a crescut enorm.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati