Trei pacienţi cu COVID internaţi în UPU din Bucureşti, transferaţi în Polonia

Trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, dar care pot fi transportaţi, sunt transferaţi, joi, la Lodz, în Polonia, întrucât au nevoie de îngrijire la Terapie intensivă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cursul zilei de joi, trei pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, aflaţi în stare critică, sunt transferaţi în Polonia, la Łódź. Este vorba despre pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, aflaţi în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi care necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.

„Mulţumim colegilor noştri din Polonia pentru sprijin şi promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluţii în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare şi pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara graniţelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati