Trei persoane arestate Capitală pentru înșelăciune

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru o femeie a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar de înşelăciune, cu un prejudiciu de aproape 46.000 de lei.

„Pe 22 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 14 Poliţie au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Teleorman, într-un dosar penal de înşelăciune, prejudiciul fiind de 45.980 de lei”, informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri, AGERPRES.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, pe 8 octombrie, un bărbat de 39 de ani, în baza unei înţelegeri prealabile cu o femeie şi un alt bărbat, ar fi apelat telefonic o femeie în vârstă de 85 de ani şi s-ar fi prezentat drept angajat al unei unităţi medicale, după care ar fi indus în eroare victima, cu privire la faptul că fiica acesteia ar fi avut un accident, iar pentru efectuarea operaţiei este necesară transmiterea unei sume de bani.

Ulterior, bărbatul s-ar fi prezentat la domiciliul persoanei vătămate, din Sectorul 4, în calitatea mincinoasă de angajat al casei de asigurări de sănătate, pentru preluarea banilor, primind de la victimă 45.980 de lei.

De asemenea, în tot acest timp, acesta ar fi ţinut legătura prin telefon cu bănuita, în vârstă de 35 de ani, care îl dirija spre domiciliul persoanei vătămate.

„Totodată, în sarcina aceluiaşi bănuit, din probatoriul administrat, a mai fost reţinut faptul că, la data de 11 noiembrie, în intervalul orar 7,30 – 10,30, ar fi condus pe drumurile publice, pe traseul Bucureşti – judeţul Dâmboviţa, fără a poseda permis de conducere”, arată sursa citată.

În vederea administrării materialului probator, la data de 22 noiembrie 2023 au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism, care ar fi fost achiziţionat după săvârşirea infracţiunii.

Cei trei bănuiţi au fost depistaţi şi conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„La data de 23 noiembrie 2023 magistraţii au dispus faţă de cei doi bărbaţi măsura arestării preventive pentru 30 de zile şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de femeia în cauză”, precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 14 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati