Trei puncte de prim ajutor, deschise în Sectorul 4 pe perioada caniculei

Primăria Sectorului 4 a anunţat, joi, deschiderea a trei puncte de prim ajutor pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care ar putea întâmpina dificultăţi din cauza caniculei.

Cele trei puncte vor funcţiona zilnic în intervalul orar 07,00 – 19,00 şi sunt amenajate în unele dintre cele mai circulate zone din sector – în apropierea staţiei de metrou Apărătorii Patriei, a Pieţei Străduinţei şi în Parcul Lumea Copiilor.

În aceste spaţii, dotate cu aparate de aer condiţionat şi cu toate echipamentele necesare, persoanele nevoite să se deplaseze în intervalul critic, cuprins între orele 11,00 – 18,00, când temperaturile vor fi extrem de ridicate, pot primi ajutor, în cazul în care resimt o stare generală de rău.

Ele se pot adăposti, vor primi apă şi asistenţă medicală din partea personalului specializat şi, totodată, li se va asigura transferul de îndată la cea mai apropiată unitate spitalicească în cazul în care situaţia va impune acest lucru.

Persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa şi care au nevoie de asistenţă medicală, pot cere sprijinul angajaţilor Ambulanţei Sociale din Sectorul 4. Printr-un apel la numărul de telefon 0730.590.884, acestea pot chema acasă un echipaj, format din medic şi asistent, care să le ofere sprijin în urmarea tratamentelor sau să le asigure transportul la spital, în caz de necesitate.

Probleme întâmpinate din cauza caniculei se pot semnala la 021.9441.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati