Trei tineri au fost reținuți pentru furtul a 30 de telefoane mobile, dintr-un amanet din Sectorul 5

Un tânăr a fost arestat preventiv, iar alţi doi au fost puşi sub control judiciar, fiind acuzaţi de furt calificat şi complicitate la furt calificat, într-un dosar privind furtul a 30 de telefoane mobile, dintr-o casă de amanet aflată din Sectorului 5, informează Poliţia Capitalei.

Poliţiştii Secţiei 19 au fost sesizaţi pe 8 februarie, printr-un apel la 112, de către administratorul unei case de amanet, că, în aceeaşi zi, la puţin timp după miezul nopţii, persoane necunoscute au pătruns în interiorul casei de amanet, de unde au sustras câteva zeci de telefoane mobile, potrivit sursei citate.

În urma anchetei, au fost identificaţi cinci tineri bănuiţi de comiterea faptei, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, toţi cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, având la activ furturi din societăţi comerciale.

Cercetările au stabilit că, în noaptea de 7 spre 8 februarie, un tânăr de 18 ani ar fi transportat cu taxiul său la casa de amanet, în baza unei înţelegeri anterioare, patru persoane care apoi au forţat uşa şi au intrat în interior, de unde ar fi sustras 30 de telefoane mobile dintr-o vitrină, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 45.000 de lei, arată sursa citată.

Poliţiştii au pus în aplicare, marţi, nouă mandate de aducere şi unul de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, persoanele bănuite fiind depistate şi conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, au fost reţinuţi trei tineri. Ulterior, unul dintre ei a fost arestat preventiv, iar ceilalţi doi au fost puşi sub control judiciar, precizează Poliţia Capitalei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati