Tren Metropolitan București-Ilfov / Studiul de fezabilitate pentru porțiunea București Nord – Scroviștea, gata în 9 luni

Nicușor Dan anunță că a fost lansată procedura de achiziţie privind Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Introducerea şi, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban şi metropolitan Bucureşti – Ilfov”.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a lansat în SEAP procedura de achiziție privind Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București – Ilfov”, prima etapă, traseu prioritar: București Gara de Nord – Chitila – Scroviștea, a informat marți primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Potrivit edilului, pe acest traseu, există deja trei operatori licențiați, cu trenuri Regio, secția fiind deservită de 19 trenuri cu oprire în toate cele nouă puncte.

În afara punctelor de oprire existente, Primăria Capitalei își dorește să înființeze încă trei, a menționat Nicușor Dan.

Acesta a mai spus că după finalizarea investițiilor pentru care s-a lansat recent achiziția de servicii, urmează ca numărul trenurilor sa fie suplimentat.

Termenul de realizare este de 9 luni.

Data până la care se pot înscrie operatorii economici este 20.09.2023, ora 15:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati