Trenul „Connecting Europe Express” a sosit în Gara de Nord – FOTO

1
811

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Dan Vîlceanu, va fi prezent, vineri, în Gara de Nord la sosirea trenului „Connecting Europe Express”, eveniment la care va participa şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

UPDATE: La peronul 14 din Gara de Nord a sosit trenul #ConnectingEurope Express!
În România, trenul are 7 opriri, anunță Comisia Europeană în România pe pagina de Facebook.


Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, va fi prezent, vineri, în Gara de Nord la sosirea trenului „Connecting Europe Express”, eveniment la care va participa şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Cei doi oficiali vor susţine declaraţii, urmate de o conferinţă de presă.

„Sunt bucuroasă că trenul Connecting Europe Express ajunge şi în România, cea mai importantă „staţie” pentru mine. E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim pentru a avea un spaţiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investiţiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Adina Vălean, într-un comunicat transmis de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, scrie G4Media.

Ulterior, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se va desfăşura conferinţa „Rail infrastructure investment for the Green Deal”.

Trenul Connecting Europe Express va opri în peste 100 de localităţi din 26 de ţări

Trenul Connecting Europe Express va opri în peste 100 de localităţi din 26 de ţări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie. În total, traseul are o lungime de 20.000 km, iar trenul va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Plecând de la Lisabona şi încheindu-şi călătoria la Paris, trenul va face o oprire notabilă la Ljubljana, conectând preşedinţiile portugheză, slovenă şi franceză ale Consiliului UE.

Pentru a marca acest eveniment, Reprezentanţa Comisiei Europene în România spune povestea căilor ferate prin intermediul unei expoziţii în Gara de Nord. Au fost selectate, cu ajutorul unui curator, 10 lucrări reprezentative din România, poveşti vizuale extraordinare. Imaginile sunt realizate de către artişti fotografi români care au cunoscut excelenţa în domeniul fotografiei şi au fost răsplătite de-a lungul timpului cu numeroase premii şi medalii la festivaluri şi saloane naţionale şi internaţionale aflate sub patronajul celor mai reputate organizaţii din domeniul artei fotografice.

Comisarul european Adina Vălean se va afla în România, în perioada 17-19 septembrie 2021.

1 COMENTARIU

  1. […] În acest sens, Adina Vălean a explicat importanța proiectului „Connecting Europe Express” prin intermediul unui comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene în România. De asemenea, aceasta a precizat nevoia de investiții în infrastructura feroviară din România, pentru o mai bună conexiune cu celelalte state membre UE, potrivit Newsbucuresti. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.