Tribunalul București a hotărât că reorganizarea Primăriei Sectorului 1 din decembrie 2020 este legală

Tribunalul București a hotărât că reorganizarea Primăriei Sectorului 1 realizată în luna decembrie 2020 la inițiativa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, este legală. În sentința de astăzi, 23 septembrie 2022, instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de mai mulți foști angajați ai structurilor administrației locale a Sectorului 1 desființate prin reorganizare.

În data de 04 decembrie 2020, Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul inițiat de primarul Clotilde Armand prin care au fost desființate Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural.

„Erau instituții în fruntea cărora erau instalați sinecuriști prin intermediul cărora se cumpăra presa pentru a mă denigra și prin care se încredințau contracte la prețuri supraevaluate: excursii electorale, 40.000 de tablete pentru elevi achiziționate la preț de Play Station 5, un număr de 200 de termoscanere cumpărate la un cost de patru ori mai mare decât prețul pieței sau afacerea DALI- 71 de contracte date unei firme pentru studii de fezabilitate și expertize tehnice realizate prin metoda copy-paste pentru care s-au plătit 8,8 milioane lei.  Aceste afaceri sunt investigate în prezent de DNA”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, primarul Clotilde Armand a mai precizat că „reoganizarea a fost contestată în instanță de sindicatul lui Dan Tudorache, iar acest proces a fost folosit ca pretext de consilierii PNL și PSD să-mi blocheze proiectele. Justiția le-a dovedit că se înșeală și mi-a dat dreptate. Din nou.”

Sentința pronunțată astăzi de către instanța de fond poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati