Tribunalul București a suspendat avizul prin care se dădea liber la construit în parcul Herastrau și pădurea Băneasa

Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din Sectorul 1, transmite Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul și candidat la Primăria Capitalei. Decizia nu este definitivă.

„Acțiunea a fost inițiată de 5 ong-uri: Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1.

Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului.”, arată Nicușor Dan pe Facebook, potrivit Digi24.

Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, scrie și ea pe Facebook despre „victoria” împotriva Primăriei Sectorului 1.

„Avem o veste mare pentru primarul PSD de la Sectorul 1 și «sponsorul» care a încercat să transforme Pădurea Băneasa și Parcul Herăstrău în cartiere de blocuri: Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru PUZ-ul ticălos făcut de PSD și sateliții lui. (Ce părere aveți dle ministru Costel Alexe? Am avut sau nu dreptate?)

Iată că lupta noastră nu a fost în zadar chiar dacă o parte din mass-media a evitat să discute de acest subiect important. Vreau să le mulțumesc cetățenilor care s-au implicat în oprirea acestui PUZ și în mod special colegului meu Dan Milea pentru efortul incredibil de a lupta neobosit cu mafia imobiliară”, a precizat aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati