Tribunalul București rejudeca săptămâna viitoare propunerea de arestare în lipsă a lui Mario Iorgulescu

Tribunalul București a stabilit pentru data de 27 aprilie, ora 12.00, termen pentru a rejudeca propunerea de arestare preventivă a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor și conducere a unui vehicul sub influență alcoolului sau altor substanțe, în urmă accidentului din septembrie anul trecut, în care a murit un tânăr de 24 de ani.

O propunere de arestare cu repetie în cazul fiului șefului LPF. Asta după ce inițial, pe 5 martie, judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea de la Tribunalul București admisese propunerea procurorilor de arestare preventivă și emisese un mandat de arestare în lipsa în acest caz. Mario Iogulescu a contestat decizia, scrie Ziare.com.

O lună mai târziu, pe 6 aprilie, doi magistrați de la Curtea de Apel București, Cristina Craiu și Mihaela Niță, au desființat decizia Tribunalului București și au trimis cazul la rejudecare. Apărarea lui Mario Iorgulescu a ridicat la Curtea de Apel București mai multe vicii de procedura privind modul în care s-a făcut citarea fiului șefului LPF.

Avocat: Nu se mai impune arestarea

Pe de altă parte, avocatul lui Mario Iorgulescu, Cristian Ene, explică pentru Ziare.com că în acest caz nu s-ar mai impune arestarea preventivă a clientului sau, deoarece anchetă se desfășoară rapid și fără că Mario Iorgulescu să fie arestat.

„La acest moment nu mai prezintă necesitate și utilitate o măsură preventivă în cauza, deoarece până la acest moment autoritățile judiciare au putut lua legătură ori de câte au dorit cu persoană acuzată, iar urmărirea penală nu a fost în niciun fel afectată de situația medicală a inculpatului.

Dimpotrivă, urmărirea penală s-a desfășurat cu celeritate, fapt ce nu mai impune luarea unei măsuri preventive,” explică avocatul Cristian Ene.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat și drogat în dată de 8 septembrie 2019 și a produs un accident în urmă căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor și a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe ora, deși limita legală era 50 de kilometri pe ora.

Din 23 septembrie, Mario Iorgulescu a fost dus la o clinică din Italia, pentru că și el a fost rănit grav în urmă impactului. Acesta a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati