Trupa Om la lună vine în Adăpostul Speranța: Gătim pentru 500 de câini/ Evenimentul din 19 octombrie este deschis publicului

Formația Om la lună se alătură Adăpostului Speranța la evenimentul “Tocăniță pentru toți Bobiță”, unde, sâmbătă, 19 octombrie, vor fi gătite sute de porții de mâncare pentru câinii din adăpost.

Accesul este deschis publicului larg, iar ediția din acest weekend este prima care are invitat special o trupă.

Evenimentul are loc între orele 09.30 – 13.00 și sunt așteptați să treacă pragul Adăpostului Speranța atât fanii celor de la Om la lună, cât și oricine dorește să petreacă două-trei ore în compania câinilor din adăpost. Vizitatorii vor putea găti pentru câini, dar mai ales să socializeze cu ei și să le ofere o mângăiere, o jucărie, empatie.

Trupa Om la lună a fost fondată în 2019 de către Doru Pușcașu, artist cu diplomă de inginer, dar și mai mulți ani în presă, dar mai ales o persoană care știe ce înseamnă devotamentul și energia bună pe care un câine o poate avea atunci când devine membru al unei familii. El va găti alături de colegii lui de trupă: Dragoș, Adrian, Cătălin și Cristian.

  • „Ca niște oameni la lună ce suntem, pentru că iubim deopotrivă toate viețuitoarele de pe pământ (mai puțin țânțarii), ne străduim să fim cât mai de ajutor celor care au nevoie de noi. După pricepere și posibilități. Iar când e vorba de căței, eu, posesor de un uriaș bucovinean, care deseori se crede pisică și nu își cunoaște forța brută cu care spulberă straturile de flori și picioarele stăpânilor, sunt atins la cea mai sensibilă coardă. Așa că ne bucurăm din suflet că putem da și noi o mână de ajutor prietenilor de la Adăpostul Speranța și venim, după cum spune vorba, cu cățel și cu purcel, să facem un chiolhan pe cinste. Fiecare câine are nevoie de un om al lui, iar cei de la Adăpostul Speranța au nevoie de ajutor cu întreținerea celor 500 de câini pentru care ei sunt oamenii. Și știm că îi iubesc și îi îngrijesc, iar noi și ai noștri le suntem alături necondiționat”, a declarat Doru Pușcașu, om la lună.

La eveniment vor fi tocate legume proaspete, iar în câteva ceaune mari ele vor fi fierte alături de orez și celelalte ingrediente ale unei tocănițe, despre care organizatorii spun că va fi deliciu pentru câini. În plus, compania oamenilor care vor vizita adăpostul va fi benefică pentru câini, deoarece astfel ei devin mai ușor de adoptat, pot scăpa de anxietate și și-ar putea găsi chiar un prieten pe viață.

  • „Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe cei de la Om la lună și cu siguranță vor avea o zi pe cinste și cei aproape 500 de câini din adăpost, deoarece dragostea lor pentru noi oamenii este până la lună și înapoi. Îi așteptăm pe toți cei care vor să dea o mână de ajutor, fie că vor să taie legume sau pur și simplu să le ofere câinilor o mângâiere, o vorbă bună. Totodată, îi invităm să rămână alături de noi, deoarece nevoile dintr-un adpost sunt multe, mai ales că se apropie sezonul rece. Cei care doresc ne pot susține în multiple moduri, de la adopții și donații, până la voluntariat sau pur și simplu să transmită mai departe mesajul nostru, acela că o lume cu animale de companie, în care ele sunt respectate, este o lume mai bună”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranța.

„Tocăniță pentru toți Bobiță” este o serie de evenimente, la care diferite persoane publice gătesc alături de ceilalți vizitatori ai adăpostului, iar dincolo de pregătirea unor boluri cu mâncare scopul este de a promova apropierea de animale și dezvoltarea unei societăți prietenoase cu animalele de companie, în care câinii să fie tratați ca membri ai săi.

  • La edițiile anterioare au mai participat: Andi Moisescu, Virgil Ianțu, MM Stoica, legende ale sportului românesc, precum Marian Drăgulescu, Helmuth Duckadam și Ana-Maria Brânză, dar și actorul Marius Manole, Carmen Tănase, Ciprian Muntele, Silviu Iliuţă, Claudiu Cîrțână, Codruț Kegheș „Dezbrăcatu” sau clubul Moto Soul Sisters.

Adăpostul Speranța, o casă temporară în drumul câinilor către “acasă

Adăpostul Speranța salvează câini abandonați sau aflați în suferință, care mai apoi sunt tratați, sterilizați și microcipați în clinica proprie a adăpostului. Au parte de un mediu prietenos, cu acces la locuri de joacă, la spa și la alte facilități. Ei rămân în adăpost până când este găsită o familie potrivită pentru fiecare, însă peste 200 dintre ei sunt câini seniori, cu șanse mici de adopție, dar și paraplegici, cu nevoi și tratamente speciale.

În afară de o masă caldă, câinii din Adăpostul Speranța au nevoie de familii. Cine nu poate lua acasă un prieten pe viață, poate adopta de la distanță un câine din Adăpostul Speranța, susținându-l printr-o contribuție lunară, pe care adoptatorul o stabilește singur. Adoptatorii de la distanță sunt încurajați să viziteze periodic câinii adoptați, să interacționeze cu ei, să petreacă timp împreună.

Mai multe detalii despre adopție, inclusiv de la distanță, voluntariat sau alte forme prin care poți susține câinii găsiți pe www.adapostulsperanta.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati