Tudorache: Camerele de supraveghere, butoanele de panică și patrulele școlare ale Poliției Locale, soluțiile pentru securizarea zonelor din jurul școlilor

Primăria Sectorului 1 transmite că butoanele de panică și patrulele școlare ale Poliției Locale Sector 1 și camerele de supraveghere vor asigura un climat de siguranță la școală și în zonele din imediata vecinătate a acestora.

În prezent, zeci de camere de supraveghere conectate la dispeceratul Poliției Locale Sector 1 monitorizează perimetrul din jurul unităților de învățământ  pentru ca elevii să se simtă în siguranță la școală. Mai mult, unitățile de învățământ din Sectorul 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliției Locale, echipajele acestei instituții intervenind cu promptitudine în caz de acționare a acestora.

Pe lângă camere de supraveghere și butoane de panică, patrulele Poliției Locale Sector 1 vor acționa în perimetrul unităților de învățământ pe toată perioada anului școlar 2019-2020 pentru disciplinarea pietonilor și a conducătorilor auto. În prima zi de școală, siguranța circulației pe drumurile publice din apropierea unităților de învățământ  a fost asigurată și de copii. Aceștia, sub supravegherea polițiștilor locali, au asigurat traversarea în condiții de siguranță a pietonilor și, în special, a elevilor.

În Sectorul 1 avem școli de prestigiu, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru un sistem educațional de calitate, elevi bine pregătiți și profesori dedicați meseriei de dascăl. Pe lângă o infrastructură școlară  modernă, este datoria adminitrației locale să asigure elevilor un climat de siguranță atât în interiorul școlilor, cât și dincolo de gardul unităților de învățământ. Camerele de supraveghere, butoanele de panică și patrulele școlare ale Poliției Locale sunt soluțiile noastre pentru securizarea zonelor din jurul unităților de învățământ, a declarat Dan Tudorache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati