Tudorache: Solicit ministrului Mediului să stopeze depozitarea ilegală a deşeurilor la groapa de la Chiajna-Rudeni

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a solicitat, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul instituţiei, ministrului Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, să determine operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni să respecte o hotărâre executorie a instanţei şi să stopeze depozitarea ilegală a deşeurilor la această groapă de gunoi.

Edilul Sectorului 1 a arătat că, în ciuda unei hotărâri executorii a Tribunalului Bucureşti, din data de 14 august 2020, prin care instanţa a decis anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu pe ultimele două suprafeţe încă funcţionale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 şi 7 -, operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deşeuri pe un teren situat între celulele 1-5 şi 6-7.

Primarul Dan Tudorache a mai precizat că aşteaptă ca până vineri autorităţile statului cu atribuţii în protecţia mediului să stopeze depozitarea ilegală a deşeurilor la groapa Iridex şi să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, edilul Sectorului 1 va cere public demisia Ministrului Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

„Prin continuarea activităţii de depozitare a deşeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului Bucureşti, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi ca administraţie locală, dar mai grav sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit şi sfidează o hotărâre a instanţei. Solicit Ministrului Mediului, Costel Alexe, să determine operatorul economic al acestei gropi să intre în legalitate şi să respecte o hotărâre executorie a instanţei. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, 28 august 2020, voi solicita public demisia Ministrului Mediului. Dacă acesta nu adoptă măsuri în acest sens, ori nu-i pasă de zecile de mii de cetăţeni care sunt obligaţi să respire aerul otrăvit degajat în atmosferă de acest depozit, ori are altfel de interese”, a declarat Dan Tudorache.

Tribunalul București a decis că groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati