Turcan: Şcoala nu este facultativă/ Părinţii au obligaţia să îndemne elevii să meargă la ore

0
49

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că şcoala nu este facultativă şi că în mod obligatoriu copiii trebuie să se prezinte la cursuri, obligația revenind părinților.

“Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Însă copiii trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la ore“, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că fondurile alocate pentru instituțiile de învățământ sunt mai mari ca niciodată.

“Niciodată autorităţile publice locale şi şcolile nu au mai avut la dispoziţie 175 de milioane de euro pentru a achiziţiona tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măşti, dezinfectaţi, inclusiv containere sanitare pentru localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal. Fac un apel către preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi să se ducă în fiecare localitate care nu are apă şi canalizare şi să-iimpulsioneze pe reprezentanţii administraţiei locale să achiziţioneze aceste containere, astfel încât copiii să beneficieze de condiţii sanitare optime. Sunt 28 de milioane de euro destinaţi pentru containere“, a susţinut vicepremierul Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.